Jorit

Sculptuur / Keramiek • 23.11.2019 • 18:00 • L'Entrela' Ik ben beeldhouwer, keramist om precies te zijn. 
Ik ben er vrij intensief mee bezig sinds een jaar of vijf, grotendeels als autodidact.
Ik vind het zelf moeilijk om mijn werk te e categoriseren :-)
Ik vind (ik zoek niet echt) mijn inspiratie in andere kunstwerken, muziek, andere beelden schilderijen, ... in mijn persoonlijk leven of in het dagelijkse leven en dan begin ik met het idee te spelen. Zo is Heroes gebaseerd op het muzieknummer Heroes van David Bowie, met een knipoog naar "The King and The Queen" van Henry Moore, gaat Inanna over vergankelijkheid, en De Prinses en de Koppige Kikker over niet volwassen willen worden. 
Gezien achter ongeveer elk beeld een verhaal schuilgaat ben ik steeds op zoek om dat verhaal ook over te brengen, vaak gaat dat niet zonder begeleidende tekst.